Radu Hossu : Peste 300 primari, consilieri locali, senatori si membri simpli USR s-au adunat în weekend-ul ăsta la Sibiu

Peste 300 de oameni, primari, consilieri locali, senatori și deputați, europarlamentari și membri simpli care au înțeles că USR PLUS a făcut greșeli și că a dezamăgit s-au adunat în weekend-ul ăsta la Sibiu.
De ce?
Pentru că momentan în USR PLUS există unica forță politică ce își dorește modernizarea României și să reducem din distanța ce ne desparte de vestul Europei. Dar USR PLUS continuând pe acest drum și cu actuala conducere, se duce direct în gard.
Și ce dacă se duce în gard?
Dacă se duce în gard, îngroapă speranța a vreo două generații care au înghițit toate mizeriile venite dinspre clasa politică, așteptând o alternativă viabilă. Și dacă îngropăm această speranță, o să fim direct responsabili un nou val de plecări din țară. Îmi spune lumea lucrul ăsta și cred că e ușor de verificat și sociologic.
Prima condiție pentru a te face bine este să recunoști că nu ești bine, nu să stai în negare. Actuala conducere e într-o negare totală. Totul e bine și e roz și nu contează că partidul este deconectat de la cetățeni, de la agenda locală, națională sau europeană. E bine și e frumos și mergem înainte, ce contează că sunt mii și mii de oameni care ne spun clar că sunt dezamăgiți de noi? Dacă nu le place, să plece. Din partid, din țară, din fața noastră în orice caz. Că noi îi dăm înainte.
Și dacă pleacă ce?
Păi dacă pleacă cei care te critică, adică cei implicați activ în societatea civilă, în discursul public, în viața activă de antreprenoriat, ratezi șansa de modernizare a României. Și atunci pierdem. Noi. Toți.
Cei 300 care s-au întâlnit pe banii lor, din timpul lor, au stat și au lucrat la idei și propuneri concrete de reformare a partidului. Idei venite de la mii de alți membri care susțin că partidul trebuie readus la valorile și principiile care au dat speranță populației.
Echipa Curaj va veni cu un contracandidat la Președinția USR PLUS (Cătălin Drulă este interimar) de peste câteva luni și cu un plan de întoarcere a partidului spre oameni și de fuzionare reală dintre USR și PLUS, nu cum e acum, când politica internă este despre concentrarea puterii (cu care să faci ce, oricum?) în mâinile câtorva care știu ei mai bine.
Echipa Curaj nu înseamnă Allen Coliban – Primarul Brașovului, Nicu Stefanuta – Europarlamentar, Flavia Boghiu – viceprimarul Brașovului, Mihai Polițeanu – deputat de Prahova, Cătălin Teniţă – deputat de București, Timotei Pacurar – primar în Micăsasa (comună din Sibiu) sau Irineu Darău – Senator de Brașov. Nu. Pe ei doar poate-i știți, pentru că sunt mai vizibili. Înseamnă sute de membri care au spus de mult timp, fiecare pe canalul lui și după posibilitățile lui „băi! Avem nevoie de oameni pentru a salva România”.
Înseamnă sute și sute de membri și din USR și din PLUS care cred că doar un partid deschis și în dialog cu profesorii universitari, cu societatea civilă, cu Sorin Cucerai sau Andrei Tiut (îi enunț aici că s-a discutat despre propunerile lor), cu oamenii din toate păturile sociale. Asta dacă vrem orice fel de orice schimbare în bine sau salvare a speranței despre care vorbeam mai sus.
Eu am încredere că Echipa Curaj poate reforma intern partidul, pentru că vine cu lucruri concrete. La fel cum am încredere că doar așa, reformat USR PLUS mai poate însemna ceva pe piața politică din România.
USR PLUS a greșit în fața cetățenilor. Iar pentru a repara asta este nevoie de Curaj!

 

 

Lasă un răspuns